Hoe werkt het?

Een huis kopen en een hypotheek afsluiten is een van de meest belangrijke financiële beslissingen in jouw leven. Goed en degelijk advies is hierin onmisbaar.
ROVENZO heeft hiervoor een traject uitgezet, het 4-stappenplan.

Stap 1: Kennismakingsgesprek (de kosten hiervoor zijn voor rekening van ROVENZO)

Als je een huis gaat kopen heb je daar meestal niet zelf (al) het geld voor. Daarom heb je een hypotheek nodig. Het is dus belangrijk om vooraf te weten welk bedrag je kunt lenen.  In ons kennismakingsgesprek  lichten wij jou toe hoe wij de perfecte hypotheek voor jou samenstellen en wat je van ons verder kan verwachten.

Stap 2: Welke hypotheek past het beste bij jou?

In deze fase gaan wij jouw wensen en mogelijkheden uiteen zetten. We vergelijken de aanbieders en zorgen voor de perfecte match voor rente en voorwaarden conform jouw wensen. Bij de volgende stap (3) wordt de gewenste geldverstrekker geselecteerd.

Stap 3: Selectie beste hypotheek verwerkt in een helder rapport

Wij gaan aan de hand van jouw wensen en mogelijkheden een passend hypotheekvoorstel maken. In een uitgebreid rapport zal de gekozen hypotheek verder worden toegelicht zodat je duidelijk kunt teruglezen hoe de bruto en netto lasten ontwikkeling is. Diverse scenario’s zoals pensioen, echtscheiding, arbeidsongeschiktheid, werkloosheid en overlijden worden in dit rapport voor jou doorgerekend.
Je krijgt nu een goed beeld van de gekozen hypotheek. Indien je akkoord gaat  zal ROVENZO de hypotheekaanvraag indienen bij de gekozen geldverstrekker. De geldverstrekker zal vervolgens een renteaanbod doen.

Stap 4: Definitief akkoord, afspraak maken notaris!

Nadat  het renteaanbod  door jou is geaccepteerd, ondertekend en alle benodigde documenten retour zijn ontvangen en akkoord bevonden door de geldverstrekker  heb je een definitief akkoord op jouw financiering.  Als alles goed verloopt kan dit binnen 5 werkdagen worden geregeld. Je kan nu een afspraak met de notaris maken voor de aankoop van jouw nieuwe huis of voor de omzetting van jouw hypotheek! ROVENZO kan je helpen met het zoeken naar een notaris met een voordelig tarief.